Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

12 článků z magazínu POLIS - Na konci visutého lana

29. 12. 2019

V letošním roce jsme pro vás připravili překlad 12 článků z magazínu POLIS - Na konci visutého lana. Dnes přinášíme jejich shrnutí, neboť základní otázka zůstává stejná a je třeba si ji stále opakovat.

Dělají města dost pro to, aby zajistila vhodnou mobilitu pro každého občana?

Spolek Partnerství pro městskou mobilitu hledá inspiraci pro svou činnost v řadě evropských institucí. Jednou z nich je i evropská organizace POLIS, která mimo jiné vydává i magazín Thinking cities. Jeho 12. číslo si položilo stejnou otázku, kterou si klademe i my. Dělají města dost pro to, aby zajistila vhodnou mobilitu pro každého občana? Na konci visutého lana. Originální verzi si můžete stáhnout zde.

Karen Vancluysenová zde zastává teorie, že změna kultury mobility vyžaduje víc než jen seismický posun způsobu dopravy. Je načase začít myslet jinak.

Stejné vidění světa má i nás spolek Partnerství pro městskou mobilitu, zastoupen předsedou Jaroslavem Vymazalem (radním pro dopravu města Jihlavy), dále místopředsedou Josefem Novákem (zastupitelem města Zlína) a jednatelem spolku Jaroslavem Martinkem.

Jaká je tedy teorie Karen Vancluysenové a tedy i naše? Článek si můžete přečíst zde: Na konci visutého lana

Z magazínu jsme pak pro vás přeložili dalších 11 článků

Článek vznikl ve spolupráci NaKole z.s. a Partnerství pro městskou mobilitu z.s., za podpory a spolufinancování z prostředků Ministerstva životního prostředí České republiky. Text nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.


Štítky: Politika, Strategie, Regulace (Mezioborového plánování, tag22), Vzdělávací rozměr (Mezioborového plánování, tag24)