Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Nejprve IKEA, nyní revitalizace celé čtvrti. Vídeň mění podobu kolem Westbahnhofu

20. 11. 2021

Tisková zpráva Zahraniční kanceláře města Vídně

Eurocomm-PR Praha

Více zeleně a méně aut. Prostředí kolem vídeňského Westbahnhofu čeká rozsáhlá revitalizace. Ta se zaměří na výsadbu stromů, uklidnění dopravní situace a zatraktivnění veřejného prostoru o rozloze patnácti tisíc metrů čtverečních. Nový Westbahnhof by měl být hotový do konce roku 2022. Před měsícem zde otevřela novou prodejnu i IKEA.

 

V srpnu zde obchodní dům IKEA otevřel svou revoluční prodejnu bez parkovacích míst, nyní je na programu revitalizace celé čtvrti. Řeč je o přilehajícím prostoru vídeňského Westbahnhofu, který se už v únoru 2022 dočká rozsáhlé revitalizace, která se zaměří na výsadbu zeleně a uklidnění dopravního vytížení v tamějších ulicích. Tu si přitom loni vyžádali přímo obyvatelé v anketě vídeňské radnice, kteří participovali i na výsledné podobě čtvrti. Do té se kromě obyvatel mohly zapojit i zde sídlící podniky a firmy.

 

Cílem revitalizace, která má být hotová do konce roku 2022, je zatraktivnění okolí a vybudování rozsáhlé zeleně na celkem patnácti tisících metrech čtverečních. V zelenou plochu se promění např. i parkoviště na náměstí Langauerplatz. Chybět nebudou ani lavičky, mlhoviště a hřiště pro trávení volného času. Plány vídeňské radnice počítají i s instalací speciálně vyvinutého trávníku založeném na systému netlon, po kterém budou moct jezdit i těžké záchranné hasičské vozy.

 

Vedle výsadby stromů a další zeleně dojde v okolí vídeňského Westbahnhofu i ke zklidnění dopravy. Nově tak budou do čtvrti moct autem vjet pouze rezidenti, zásobování a záchranné sbory. Asi osmdesátimetrový úsek ulice Staglgasse mezi Friedrichsplatzem a Gasgasse se navíc promění v pěší zónu.

 

Kontakt

Ing. Markéta Poláčková

Karmelitská 25, 118 00 Praha 1

polackova@eurocommpr.cz

+420 776 463 334

www.eurocommpr.cz

www.facebook.com/eurocommprpraha

www.twitter.com/eurocommpr_prg


Štítky: Zapojování veřejnosti (Role města, tag6), Zahraniční města (Role města, tag8), Spokojenost a kvalita života (Fakta a čísla, tag14), Územní plánování (Mezioborového plánování, tag23)