Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Hledání souvislostí mezi mobilitou a sportem

26. 04. 2024

Když se přiblíží očekávaný sportovní zápas, který chcete vidět na vlastní oči, řešíte způsob, jak se tam dopravíte. Bylo by zajímavé udělat takový modal split dopravního chování u sportovního zápasu. Je přitom pravděpodobné, že kdo zvolí auto, tak skončí v dopravní zácpě. A pokud se k tomu ještě přidá rekonstrukce nějaké ulice v blízkosti stadionu, pohroma je na světě. Fanoušci jsou si toho vědomi, a tak využívají veřejnou dopravu, kombinují dopravu, chodí pěšky, jezdí na kole a pokud jedou v autě, tak většinou s kamarády.

Doufejme, že již v blízké budoucnosti bude mobilita vypadat jinak. Až si jednoho dne půjdete rezervovat vstupenky na zápas Pardubice - Třinec,

třeba si budete moci naplánovat a předplatit kredit na mobilitu, abyste mohli v daný den cestovat tím pro Vás nejlepším způsobem. Tato malá integrace bude mít obrovský význam.  Předem si koupíte místo ve vlaku, v autobuse, zarezervujete kolo (případně hlídané parkoviště pro dražší kola) nebo si zarezervujete místo pro Vaše auto. A budete mít svou jistotu. Žádné zácpy, znečištění a své jisté místo na této události..

Přesně tato myšlenka byla popsána zde. Další literaturu na dané téma jsme našli zde.

Už aby ta budoucnost byla, abyste si ještě více mohli vychutnat hokejov zápas.

Vždy by ale měli mít fanoušci možnost zaparkovat nejen svá auta, ale i kola. Je dobré, že na to obě města pamatují a v rámci svých plánů počítají se kvalitněním parkování pro kola.


Štítky: Smart Cities, Inovativní řešení a mobilita (Mezioborového plánování, tag21), Politika, Strategie, Regulace (Mezioborového plánování, tag22)