Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Udělejte Vaše cyklostezky atraktivnější!

20. 06. 2022

Hustá síť cyklostezek přináší cyklistům jízdu městy, atraktivními místy a vede je skrze historické památky a podél přírodních útvarů světového formátu. Pro odpočinek, doplnění energie a refresh zájemců o cyklistiku vznikají podél stezek a tras odpočinková zařízení. Jedním z nich je moderně řešený a optimálně vybavený, energeticky soběstačný PIT STOP vyráběný společnosti ALUKOV.


Obsahuje multifunkční dokovací zařízení PIT BOX schopné dobíjet až 5 elektrokol současně. Obsahuje ale další nezbytné příslušenství, např.  kompresor, USB zásuvky pro dobíjení chytrých hodinek nebo telefonu, sadu nářadí na drobné opravy nebo dvě zásuvky 220 V. Cyklista má v POT STOPu vše potřebné po ruce a snadno i rychle uvede své kolo opět do plné kondice. Odpočinková zóna je určena pro rekondici samotného cyklisty. Zajímavé nebo potřebné informace lze získat ze 17“ monitoru umístěném na panelu dobíjecí stanice. Ovládání je snadné a intuitivní, pouhým dotykem prstu po obrazovce. Další informace lze čerpat z nástěnek na stěnách PIT STOPu. Spojením tradičního materiálu – dřeva s hliníkovými profily vzniká jedinečný designový přístřešek. Konstrukce je z kvalitních hliníkových profilů opatřených povrchovou úpravou v komaxitové barvě. Dřevěné prvky jsou ošetřeny ochranným nátěrem. Životnost přístřešku je odhadována na několik desetiletí s minimální údržbou.  


Díky fotovoltaickým panelům ve střeše je celý systém energeticky soběstačný. PIT STOP lze montovat na místech kde není elektrifikace nebo je obtížné či neekonomické ji zavést. Naopak provoz je ekologický a jeho náklady ekonomické, téměř nulové. Pro městskou, ale i příměstskou urbanistiku jde o výrazný a dominantní prvek, který ocení jak cyklisté, tak pěší.


PIT STOP lze přizpůsobit také jako kombinaci například autobusové zastávky a odpočinkového přístřešku. Využití je multifunkční. Uplatnění nalezne nejen podél cyklostezek, ale rovněž u dětských hřišť, koupališť, na náměstí, u škol nebo třeba v blízkosti vlakových zastávek. PIT STOP lze opatřit městskými nebo obecními symboly, erby, znaky. Panely umístěné na stěnách přístřešku lze využít jako informační systém nebo inzertní plochy. Informujte se o možnostech na www.ebike-pitstop.com nebo na  www.alukov.cz  


Štítky: Cyklistická doprava (Dobrá praxe, tag27)