Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Cizinci zaviní v ČR tisíce nehod, může za to i neznalost pravidel

29. 08. 2019

Česká republika je vyhledávanou turistickou destinací, navíc je pro řadu motoristů významnou tranzitní zemí. A tak není divu, že řidiči s cizí státní příslušností zaviní ročně na našem území několik tisíc nehod, při nichž několik desítek osob zemře a více než tisícovka účastníků silničního provozu je zraněna.

Jednou z příčin nehodovosti cizinců je dozajista i nedostatečná znalost českých pravidel silničního provozu. Pro lepší informovanost zahraničních řidičů proto Platforma Vize 0, Autoklub ČR a Policie ČR připravily přehled nejdůležitějších pravidel provozu na našem území. Informační materiál je zpracován ve formě letáku, a to v anglické a německé verzi. Bude k dispozici v elektronické a také papírové podobě, ke stažení je mimo jiné pod tímto článkem. V budoucnosti bude na webových stránkách Platformy Vize 0 (www.platformavize0.cz ) a Autoklubu ČR (www.autoklub.cz).

Zahraniční řidiči dostanou k dispozici informační leták také na vybraných čerpacích stanicích či v některých autopůjčovnách. O této kampani budou informováni rovněž FIA (Mezinárodní automobilová federace), členové mezinárodní organizace TISPOL (sdružuje služby dopravní policie evropských států) a Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism.

Zdroj: 

Platforma Vize nula                                                             

Autoklub České republiky

Policie ČR


Štítky: Nehodovost a bezpečnost (Fakta a čísla, tag13), Bezpečnost (Mezioborového plánování, tag18)