Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Chodíte s námi?...Pěšky do školy

20. 09. 2019

Druhý ročník akce Pěšky do školy se nám slibně rozběhl. Zapojilo se 56 škol! Vydáváme se za hranice hlavního města a spolupracujeme se školami z Ostravy, Brna, Plzně, Hradce Králové, Písku a spousty dalších měst a menších obcí. Podívejte se na mapu, kde všude se chodí v září do školy pěšky. Každý den se k výzvě přidávají i rodiče, momentálně jich je zaregistrováno téměř 200. Pěšky do školy je součástí oslav Evropského týdne mobility, jehož letošní heslo je Walk with us!
Výzvu podpořilo několik známých osobností.

Osamu Okamura, děkan Fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci, k tomu říká: „Často se mě lidé ptají, kdo plánuje město. Architekti? Politici? Developeři? Ne. Jsme to my všichni. Každé ráno. Když se rozhodujeme, jak vyrazíme do města a za jakým cílem. Pokud sedneme ráno do auta a pojedeme na velkou vzdálenost, probudíme se za pár let v automobilovém světě, zahlceném dopravní infrastrukturou a mrtvým veřejným prostorem. Pokud se ráno rozhodneme vyrazit do práce nebo do školy pěšky, ocitneme se brzy v pestrém a obyvatelném městě lidského měřítka a krátkých vzdáleností. Vyberte si, v jakém městě chcete žít vy – a v jakém chcete, aby žily vaše děti."

Výzva měla velký mediální ohlas, reportáže bylo možné zaznamenat v celostátních mediích, jako jsou ČT, Rozhlas Dvojka, Plus, Radiožurnál, zprávy Seznam a mnoho dalších.
Zde se můžete podívat na reportáž ČT z Hradištka: https://bit.ly/2mQ9OBR (čas 1:39:29) či blog Apoleny Rychlíkové: https://bit.ly/2mQ2bvf

Více na www.peskydoskoly.cz nebo na FB.

Článek vznikl ve spolupráci NaKole z.s. a Partnerství pro městskou mobilitu z.s., za podpory a spolufinancování z prostředků Ministerstva životního prostředí České republiky. Text nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.


Štítky: Pěší doprava (Dobrá praxe, tag28), Děti (Občan, tag38)