Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Nákladní kola přestěhovala naši londýnskou pobočku do jiné části města

29. 09. 2019

Sustrans přestěhoval svou londýnskou pobočku z centra města do nových prostor ve východní části Londýna, a celé stěhování proběhlo na elektrických nákladních kolech. Jde o významný krok v době, kdy se Sustrans zaměřuje na plnění cílů pro rok 2019, mezi něž patří i generální revize Národní cyklistické sítě.

Cesta vede přes nákladní kola

Ve spolupráci s londýnskou firmou Pedal Me jsme opatrně naložili náklad na kola a zabezpečili ho pro nadcházející cestu do nového sídla.

Veškeré vybavení a majetek naší kanceláře a jejích 53 zaměstnanců jsme na vzdálenost asi 4,3 km přestěhovali udržitelným způsobem. Na nákladních elektrokolech se vezla mj. 117kg tiskárna, 100 úložných boxů, 50 přepravek s IT zařízením, 3 skříňky a 2 kusy tzv. smoothie bike (upevněné jízdní kolo, které během šlapání vyrábí elektřinu pro výrobu smoothie).

Spolupráce s londýnskou čtvrtí Tower Hamlets

Naše přestěhování přivedlo do této londýnské čtvrti významnou značku s angažovaným a zkušeným týmem, jehož cílem jsou lepší ulice pro všechny a snadno dostupná pěší a cyklistická doprava.

Výběr lokality našeho nového sídla souvisí s dlouhodobou spoluprací a dobře nastavenými vzájemnými vztahy. Čtvrť Tower Hamlets byla první londýnskou čtvrtí, která se zapojila do naší studie Bike Life, která je nejrozsáhlejším výzkumem postojů k cyklistické dopravě na území celého Spojeného království. Rovněž spolupracujeme na iniciativách, jejichž cílem jsou bezpečnější ulice a větší podíl cyklistické a pěší dopravy na každodenních cestách do škol – na školách v celé této čtvrti jsou mladí ambasadoři pro cyklistiku.

Tlak na změnu a zdravější a spokojenější město

Toto jsou nedávné londýnské úspěchy, na kterých jsem se s hrdostí mohli podílet: pomoc při realizaci 110 km tras Quiteways pro chodce a cyklisty, jako realizační agentura pro Transport for London; získání finančních prostředků pro čtvrť Bromley, která má značný potenciál a může se stát čtvrtí příjemnou pro život; spolupráce na ambiciózních projektech pro chodce a cyklisty v Greenwichi; zahájení celoměstského akčního plánu, jehož cílem jsou úpravy na Národní cyklistické síti.

Ředitel londýnské pobočky Sustrans Matt Winfield:

„Jsme velmi rádi, že jsme se mohli přestěhovat právě do Tower Hamlets, čtvrti s velkým potenciálem pro cyklistickou a pěší dopravu. A naše stěhování pomocí nákladních jízdních kol dokazuje, že i v rušných ulicích Londýna je skutečně možné přemístit všechny věci z poměrně velkého pracoviště způsobem, který je šetrný k životnímu prostředí.

Těšíme se, že budeme pokračovat v naší vzrušující práci, kdy pomáháme místním komunitám vytvářet šťastnější místa pro život.“

Přesun charitativní organizace Sustrans vítají i zástupci čtvrti Tower Hamlets, protože skvěle doplňuje jejich závazek vůči zdejším chodcům a cyklistům.

Radní Kyrsten Perryová k tomu říká:

„Je to úžasné, že si Sustrans vybral jako svůj nový domov právě Tower Hamlets. Vítáme je zde s otevřenou náručí, jako nejvýznamnější organizaci, která usiluje o to, aby londýnské ulice byly bezpečnější pro chodce a cyklisty a celkově zdravější.

Známe Sustrans velmi dobře, spolupracovali jsme s nimi na celé řadě projektů, zaměřených na funkční design ulice nebo na osvětu mezi školními dětmi v oblasti čistoty ovzduší, zdraví a aktivnímu přístupu k vlastnímu životu. Jsme také hrdí na to, že jsme byli první londýnskou čtvrtí, zapojenou do iniciativy Bike Life.

My jako rada se máme skutečně na co těšit, pokud jde o další spolupráci se Sustrans, a věříme, že londýnský pracovní kolektiv Sustrans si pobyt ve zdejší komunitě opravdu užije.“

Kontaktujte nás

Naše nová adresa: 244-254 Cambridge Heath Road, E2 9DA.

Tel: 020 7017 2350

https://www.sustrans.org.uk/news/cargo-bike-moves-our-london-office-tower-hamlets

Článek vznikl ve spolupráci NaKole z.s. a Partnerství pro městskou mobilitu z.s., za podpory a spolufinancování z prostředků Ministerstva životního prostředí České republiky. Text nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.


Štítky: Zapojování veřejnosti (Role města, tag6), Městská logistika a přeprava zboží (Dobrá praxe, tag31), Kampaně (Občan, tag35)