Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

SUMP Živé Milevsko - skvělá inspirace pro další města

25. 05. 2020

Je skvělé, že tvorba nové metodiky Plánu udržitelné městské mobility (SUMP 2.0.) se může opřít o konkrétní příklady. Pokud si chtějí města jako např. Krnov, Litomyšl, Uherský Brod, Hodonín, Svitavy, atd. zpracovat svůj SUMP, tak se mohou inspirovat novým pojetím SUMP 2.0. Plánu udržitelné městské mobility Živého Milevska. O rady se mohou obrátit na akreditovaného SMART experta pro města a obce Víta Krále, koordinátora projektu v Živém Milevsku.

Ke stažení je k dispozici manažerské shrnutí, představující základními principy tohoto plánu,  a akční plán, představující konkrétní kroky k naplnění vytčených cílů.

SUMP Živé Milevsko vznikl jako důležitá součást SMART REGIONU ŽIVÉ MILEVSKO, který znamená zapojení města a jeho okolí do programu SMART CITY všude tam, kde to dává smysl. A právě tento smysl a princip byl uplatněn i v dopravě. SUMP tak poskytuje městu kompletní „návod“ na zachování trvale udržitelného rozvoje v dopravě s akcentem na jeho obyvatele.

K pochopení současnosti a popsání možné budoucnosti bylo užito moderní metodiky pro tvorbu plánů udržitelné městské mobility, která vznikla jako výsledek evropského projektu SUMPs-UP. Princip zpracování bude použit i pro novou metodiku SUMP 2.0.

Hlavní myšlenka je velmi jednoduchá – základem je vytvořit použitelný nástroj, se kterým se město dovede ztotožnit. 

 

Hlasujte v soutěži „NÁŠ EVROPSKÝ PROJEKT“

Od dneška až do 7. června můžete hlasovat prostřednictvím lajků (či reakcí typu love, wow atd.) a podpořit tak místní SUMP v soutěži "Náš evropský projekt". Milevsko je v konkurenci 46 obcí, které úspěšně realizovaly přínosné opatření či projekt spolufinancovaný z evropských fondů.
Stačí ohodnodit fotku tomto odkaze: https://www.facebook.com/EvropskakomisevCR/photos/a.10158876072252216/10158876153762216/?type=3&theater
Více o soutěži a pravidlech najdete zde ec.europa.eu/nas-evropsky-projekt




Štítky: Strategie (Role města, tag2)