Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Evropský zelený list

23. 10. 2020

Evropská cena za zelený list je otevřena všem městům v celé Evropě s populací 20 000 až 100 000 obyvatel. Pravidla soutěže pro poslední cyklus Evropské ceny zelených listů jsou k dispozici zde . Pravidla soutěže musí být dodržována, aby žádající města mohla podávat způsobilé žádosti.

Titul European Green Leaf v roce 2020 byl společně udělen Limericku v Irsku a Mechelen v Belgii.

Titul European Green Leaf z roku 2019 byl udělen jak Cornell à de Llobregat ve Španělsku, tak Horst aan de Maas v Nizozemsku . V roce 2018 byla společně udělena cena European Green Leaf Award belgickému městu  Lovaň  a švédskému městu  Växjö . Irské město  Galway  bylo evropským zeleným listem pro rok 2017. Španělské město  Mollet del Vallès  a portugalské město  Torres Vedras  byly vítězi inauguračních evropských cen zelených listů v roce 2015. Evropská soutěž uznává závazek města zlepšovat životní prostředí výsledky. Režim se zvláště zaměřuje na úsilí, které vytváří zelený růst a nová pracovní místa.

  • Přečtěte si tiskovou zprávu Mollet del Vallès zde .
  • Přečtěte si tiskovou zprávu Torres Vedras zde .
  • Přečtěte si tiskovou zprávu společnosti Galway zde .
  • Přečtěte si tiskovou zprávu pro Leuven zde .
  • Přečtěte si tiskovou zprávu společnosti Växjö zde .
  • Přečtěte si tiskovou zprávu Cornellà de Llobregat zde .
  • Přečtěte si tiskovou zprávu Horst aan de Maas zde .
  • Přečtěte si tiskovou zprávu pro vítěze EGCA 2020 - Limerick a Mechelen zde .

Co je to European Green Leaf Award?

Získejte uznání za své environmentální úspěchy

European Green Leaf Award je soutěž zaměřená na města v celé Evropě s počtem obyvatel od 20 000 do 100 000 obyvatel, která uznává závazek k lepším výsledkům v oblasti životního prostředí, se zvláštním důrazem na úsilí, které vytváří zelený růst a nová pracovní místa.

Cíle evropské ceny zelených listů jsou trojí:

  • Uznávat města, která prokazují dobré výsledky v oblasti životního prostředí a odhodlání generovat zelený růst;
  • Podporovat města v aktivním rozvoji environmentálního povědomí a zapojení občanů;
  • Identifikovat města schopná fungovat jako „zelený velvyslanec“ a povzbudit ostatní města k pokroku směrem k lepším výsledkům udržitelnosti.

Ocenění European Green Leaf Award uděluje každoročně Evropská komise společně s Evropským oceněním zeleného hlavního města.

Pozadí

Na podporu práce na vytváření stále lepšího prostředí pro evropské občany přijala EU 7. akční program pro životní prostředí (7. EAP) s názvem „Žijte dobře, v mezích naší planety“. Poskytuje základ pro politiku EU v oblasti životního prostředí do roku 2020. Cílem tohoto programu je zvýšit ekologickou odolnost Evropy a přeměnit EU na inkluzivní a udržitelné zelené hospodářství.

Sedmý akční program pro životní prostředí zahrnuje konkrétní politický cíl „Posílit udržitelnost měst EU“. Předpokládá, že EU bude prosazovat a rozšiřovat stávající iniciativy, které podporují inovace a osvědčené postupy ve městech, což umožní lepší vytváření sítí a výměny mezi městy a povzbudí ty přední, aby ukázaly, jak vedou k udržitelnému rozvoji měst.

Jednou z takových iniciativ je cena European Green Capital Award (EGCA), která byla zahájena v roce 2008. Po úspěchu usiluje řada menších měst o uznání jejich úsilí a odhodlání v EU v oblasti udržitelnosti a životního prostředí. V reakci na to Evropská komise vyhlásila cenu European Green Leaf Award.

Pokud byste chtěli získat více informací o European Green Leaf Award, zašlete e-mail na adresu: info@europeangreenleaf.eu .


Štítky: Strategie (Role města, tag2), Politika, Strategie, Regulace (Mezioborového plánování, tag22), Kampaně (Občan, tag35)