Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Nový magazín Městem na kole

12. 03. 2021

Magazín Prahou na kole se po téměř 15 letech vývoje přejmenovává a získává novou, přehlednější a vzdušnější podobu pod názvem Městem na kole. Změna názvu završuje mnohaletou cestu, během níž se z amatérské cyklistické mapy Prahy zrodil online magazín, který postupně začal přerůstat hranice svého města a informovat o dění v oblasti cyklistické dopravy nejen v Praze, ale i v Česku a zahraničí.

Online magazín o cyklistické dopravě Městem na kole má bohatou historii spjatou s cyklistickou komunitou v Praze. Svůj vznik datuje do roku 2006, kdy Vratislav Filler zakládá cyklistickou mapu Prahou na kole, která se o rok později stane integrální součástí nově vzniklého blogu, jenž položil základy dnešního online magazínu Městem na kole. Za tu dobu se počet cyklistů v Praze téměř zdvojnásobil a desítky z nich se na tvorbě magazínu podílely.

Magazín Městem na kole již roky slouží lidem dopravujícím se na kole. Ať již četnými radami, podrobnou cyklistickou mapou, znázorňující například i povrchy ulic, nebo informováním o dění významném pro cyklistickou dopravu. Za dobu své existence magazín Městem na kole rozvířil řadu důležitých témat, která následně přebírala i další média, inspiroval příklady ze zahraničí, připravil mnoho podrobných analýz, ale snažil se i kultivovat společný veřejný prostor vydáním cyklistické etikety – zásad slušné a ohleduplné jízdy městem.

Posun na národní úroveň

Jiří Motýl, šéfredaktor Městem na kole, ke změně dodává: „Vznik nového webu online magazínu Městem na kole je jen završením mnohaleté práce řady lidí z cyklistické komunity, kteří se na jeho tvorbě podíleli, za což jim opakovaně děkuji. Nový web přináší moderní vzhled, lepší orientaci, vylepšené vyhledávání a další technická zlepšení, která mají zajistit čtenářům lepší zážitek. To vše při zachování kvality obsahu, na které neustále pracujeme. I přes změnu názvu Prahu neopouštíme a budeme jí věnovat stále stejnou pozornost. Zároveň novou značkou potvrzujeme, že naše témata pražský region přesahují. Stejně jako při vydání knihy Městem na kole před třemi lety, i nyní chceme naší prací podpořit využití kola jako dopravního prostředku v celém Česku.“

Popularizace dopravy na kole

Cyklistická doprava zažívá i díky koronavirové krizi nebývalý boom. Výzkumy ukazují, že roste obzvláště ve městech, kde je cyklodoprava zatím v plenkách a má tak snadno přístupný potenciál rozvoje. Magazín Městem na kole si klade za cíl informačně přispívat k dalšímu rozšiřování tohoto moderního, efektivního, zdravého a ekologického způsobu dopravy, a přitom se nevyhýbat ani kontroverzním a sporným otázkám, které s sebou růst cyklistické dopravy přináší. 

 

Zdroj: Tisková zpráva Městem na kole

Kontakt pro média

Jiří Motýl šéfredaktor redakce@mestemnakole.cz


Štítky: Cyklistická doprava (Dobrá praxe, tag27)