Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Dřív než automobil tady bylo jízdní kolo.

01. 09. 2021

Historie jízdního kola však není zdaleka tak jednoduchá, jak byste se mohli domnívat. O tom, jak jízdní kolo skutečně vzniklo, se vedou spory a existuje řada dezinformací a protichůdných příběhů.

Každoročně se dokonce koná konference Historie jízdního kola s cílem objasnit některé podrobnosti k tématu. Jistě víme jen to, že podoba tehdejších jízdních kol byla na hony vzdálená té, kterou vidíme v ulicích dnes.

Co když se ale podíváme vpřed na to, co s největší pravděpodobností přijde?

Digitální revoluce, kterou v posledních letech zažíváme, dokázala transformovat řadu oblastí našeho současného života včetně dopravy.

Pokud jde o vzhled jízdního kola, k velkým změnám v poslední době nedošlo. Existují však předpovědi, podle kterých lze budoucí jízdní kolo přirovnat k iPhonu v porovnání s Nokií.

Vzhledem ke zhoršující se krizi způsobené globálním oteplováním a popíráním negativních dopadů na naši planetu a náš každodenní život by se jízdní kolo mohlo stát budoucností městské dopravy. Potvrzuje to i studie Deloitte, která zdůrazňuje, jak významná jsou a budou jízdní kola v boji s dopravní přetížeností a znečišťováním ovzduší ve městech. Víc lidí na kolech a čistší vzduch, to je dobrá zpráva pro planetu Zemi.

Ačkoliv se kolem elektrokol a jejich autentičnosti objevily jisté kontroverze a lidé řeší, nakolik je tento dopravní prostředek účinný, když chcete zapracovat na své kondici, vypadá to, že s námi elektrokola zůstanou, a dokonce navždy změní způsob využití jízdních kol. Další technologie s potenciálním vlivem na budoucnost cyklistického průmyslu jsou například 3D tisk, využitelný ve výrobě, a také další a další mobilní aplikace pro plánování tras nebo propojení s dalšími cyklisty, kteří mají zájem o sdílení jízdních kol. Navíc díky pokračujícímu vývoji 5G sítí bude brzy možné spárovat váš chytrý telefon s vaším jízdním kolem, což vám umožní během jízdy na kole poslouchat oblíbenou hudbu či podcast.

Výtah z následujícího zdroje: nasel: https://outdoorlabwithj.com/complete-history-of-the-bicycle/


Štítky: Cyklistická doprava (Dobrá praxe, tag27)