Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Plán na komplexní řešení dopravy v Lounech

15. 02. 2022

V porovnání s jinými městy není dopravní situace v Lounech nejhorší, přesto ale v každodenním provozu narážejí Louňáci na celou řadu problémů, ať už jde o nedostatek volných míst k zaparkování, hustý provoz v některých ulicích, nebezpečné křižovatky, chybějící cyklostezky a podobně.
Nedořešená dopravní situace komplikuje pohyb po městě, bohužel současný stav vychází z více než 50 let starého uspořádání města, které dávno neodpovídá současným potřebám obyvatel.

Cesta postupných změn ke zlepšení nevede, dopravu ve městě musíme vidět jako celek a řešit ji komplexně. Snížit množství aut v některých ulicích, přetrasovat autobusové linky, zavést nové cyklotrasy, zvýšit počet parkovacích míst, vylepšit chodníky, posvítit si na nebezpečné dopravní situace ve městě a být včas připraveni na dostavbu dálnice D7, která zásadně změní dopravní zatížení města. Toto vše by mohl řešit nový Plán udržitelné městské mobility města Louny, o kterém město uvažuje.

Město se může inspirovat webovou stránkou https://www.novelouny.cz/, které mají za cíl především ukázat návrhy úprav veřejného prostoru v Lounech tak, aby si člověk dokázal představit, že lze dané prostranství upravit.

Zpráva byla

Zdroj: od Ondra Soukup


Štítky: Strategie (Role města, tag2)