Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Všude se něco děje

21. 11. 2023

Co se staví, co se řeší pro cyklisty a chodce v České Republice? Máme pro Vás pár novinek křížem krážem Českou Republikou.

Svratku ve Žďárských vrších propojila cyklostezka se sousedním Herálcem 

Stezka měří přibližně 3 km, z toho 70m vede přes řeku a přes mokřad po dřevěném mostě. Cyklostezka tak propojí město Svratku ve Žďárských vrších s Herálcem. 

Jihlavská Drbna, 20.11.2023

Mezi Kamenicí a Šenovem se uleví cyklistům i pěším, začne stavba cyklostezky

Česká Kamenice získala dotaci pro stavbu bezpečné cesty pro cyklisty mezi Českou Kamenicí a Kamenickým Šenovem. Dohromady by cyklostezka i s odbočkou na Prysk měla stát přibližně 80 miliónů korun.

Děčínský deník, 21.11.2023

Greenway Jizera se rozšíří. Další úsek cyklostezky budují mezi Železným Brodem a Líšným

Prodloužení úseku Greenway Jizera bude znamenat rozptýlení cyklistů ze stávajícího přetíženého úseku mezi Turnovem a Malou Skálou. Zároveň se podaří lépe zapojit Železný Brod s jeho nabídkou tradičního sklářství do turistické mapy kraje. Stezka tak pomůže návštěvníkům, regionu i městu.

Letos by mohla začít výstavba další etapy Greenway Jizera z Turnova do Svijan.

Jablonecký deník, 21.11.2023

Oblíbená cyklostezka v Přibyslavi by mohla pokračovat až do centra města

Propojení Přibyslavi na cyklostezku po staré železniční trati do Sázavy bude novou cyklostezkou. Nyní se do centra jinak než po silnici první třídy cyklisté ani chodci nedostanou.

V plánu je 9km cesta vhodná pro cyklisty a inline bruslaře.

Impuls.cz, 20.11.2023

Havlíčkův Brod bude vstřícnější cyklistům

V Havlíčkově Brodě si odhlasovali, že podpoří cyklodopravu, zlepší její bezpečnost a vyhledají místa, kde by bylo možné průjezd cyklistů usnadnit. To vše by měl obsáhnout nový generel cyklistické dopravy.

Mafra MF Dnes 20.11.2023

Bohumín

Dokončuje po 10 letech okruh pro cyklisty a inlinisty okolo Vrbického jezera. Stavba začala 2014, chybí posledních 737m. Jezero je od roku 2007 součástí ptačí oblasti evropského významu. Okruh musí být dokončen do 2025 kvůli podmínkám udělení dotace.

Mafra MF Dnes, 20.11.2023

Lysá nad Labem 

Radní schválili v rámci budování sítě cyklostezek, projekt mimoúrovňového křížení stezky a budoucí silničního obchvatu Lysé nad Labem. Plán dokončení 2026, projekt je v Zásobníku akcí 2021+

VLTAVA LABE MEDIA a.s - Nymburský deník 20.11.2023

Cyklostezka z Benešova do Bedrče – jaká je cesta k její realizaci? 

Návrh na cyklistické propojení Benešova a Bedrče je jedním z investičních záměrů města, podnět na realizaci padl od místních obyvatel i na veřejném fóru v roce 2022 a zmínku o cyklostezce najdete i v Generelu dopravy.

Odpověď na otázku, zda cyklostezka v této trase nakonec vznikne, tkví v souhlasu všech dotčených vlastníků pozemků, přes které by vedla.

Město Benešov - Zpravodaj města Benešov Autor: Mgr. Teraza Lípová, 20.11.2023

Frekventované cyklostezky s novým povrchem 

Mnohé cyklostezky v Ostravě procházely v uplynulých měsících rozsáhlými opravami a dostávaly nový povrch. Oprav se dočkaly rovněž úseky ve Slezské Ostravě.

Opravy prováděla společnost Ostravské komunikace, v celé Ostravě celkem na 13 cyklostezkách. „Nejčastěji jsme zasahovali tam, kde povrchy poškodily kořenové systémy stromů nebo práce na podzemních inženýrských sítích. Ve spolupráci s městem jsme se zaměřili i na povrchy na mostních konstrukcích a také na nevyhovujících nezpevněných místech," uvedl ředitel Ostravských komunikací Daniel Lyčka.Statutární město Ostrava

Slezskoostravské noviny, 20.11.2023

Pro cyklisty se chystá nová lávka a stezka s výhledem na slepý meandr Odry 

„Opakovaně jsme se setkávali s požadavky na vylepšení trasy přes potok u statku Červín. Současný stav sice při nízké hladině umožňoval přejít vodní tok po kamenech, ale při vyšším průtoku se lidé museli i s koly brodit. Po dostavbě přemostění se pohodlně dostanou na značenou cyklotrasu směrem k soutoku řek," uvedl místostarosta Bohumína Lumír Macura.

Výstavba stezky zahrnuje i jeden atypický prvek. „Půjde o vyhlídkové molo se zábradlím o rozloze pět krát čtyři metry, z nějž si turisté mohou prohlédnout slepý meandr řeky Odry. Z cyklotrasy se na molo dostanou přes rampu. Oba prvky budou zhotoveny z ocelové konstrukce, na kterou necháme položit dubové fošny," informoval místostarosta.

Vyletnik.cz, 20.11.2023 




Štítky: Bezpečnost (Mezioborového plánování, tag18), Lidský rozměr (Mezioborového plánování, tag19), Územní plánování (Mezioborového plánování, tag23), Cyklistická doprava (Dobrá praxe, tag27), Pěší doprava (Dobrá praxe, tag28)