Aktuality podle tagu
V boxu níže dosaďte za "tag:" kód tagu.
Například tag: tag1. Nebo tag: tag2. Atd.

Informační den k nové výzvě programu URBACT - 21. 2. 2023

10. 02. 2023

Ministerstvo pro místní rozvoj pořádá dne 21. 2. 2023 informační den k nové výzvě programu URBACT, která je otevřená od 9. ledna do 31. března 2023.

Nevíte, co je to URBACT?
Jedná se o velice oblíbený program, který může Vašemu městu otevřít dveře ke spolupráci s dalšími českými i zahraničními městy v nejrůznější problematice, která města aktuálně trápí. Zaměřuje se hlavně na sociální, ekonomické a environmentální otázky, kde URBACT pomáhá síťovat města pomocí efektivní spolupráce, výměnou zkušeností, know-how a osvědčených postupů.

Kromě představení konceptu URBACT a informací ohledně nové výzvy se dozvíte více o předchozích mezinárodních projektech, do kterých byla české města zapojena, nebo o národní iniciativě OnStage, kterou jsme z pozice kontaktního místa URBACT pro ČR pomáhali koordinovat.

Výzvy URBACT pro Action Planning Networks se může účastnit jakékoliv české město či obec, v iniciativě OnStage spolupracovala např. Plzeň (169 tis. obyv.) s Broumovem (7 tis. obyv.). Zapojení do výzvy a nalezení partnerských měst přinese kromě finanční podpory Vašemu městu i další pozitiva, v neposlední řadě navázání kontaktů na mezinárodní úrovni.

URBACT se snaží, aby byla administrativní zátěž pro participující města co nejmenší, proto s veškerou
prací v tomto směru pomáhá Kontaktní místo URBACT pro ČR.

Akce se uskuteční v úterý 21. února 2023 od 10:00 do 13:00 v Praze v budově Skautského institutu
v místnosti „Minuta“ (Staroměstské nám. 1/4, 110 00 Praha – Staré Město).

Pokud se budete chtít akce zúčastnit, informujte nás prosím do 17. února 2023 na urbact@mmr.cz.


Štítky: Finance (Mezioborového plánování, tag20), Politika, Strategie, Regulace (Mezioborového plánování, tag22)